Persoonlijke ontwikkeling
Zelfvertrouwen, creativiteit, taalvaardigheid & sociale ontwikkeling

Ieder kind is anders

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Bij Kinderopvang De Buitentuin staat een goede en gezonde ontwikkeling van het kind centraal. Deze ontwikkeling vindt plaats in een veilige omgeving, die onze professionals verzorgen. Er heerst een pedagogisch klimaat waar ruimte is voor zowel groepsopvoeding als individuele ontplooiing.

Buiten de dagelijkse verzorging bieden wij een uitdagende omgeving die zowel de lichamelijke, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling prikkelt. Ieder kind heeft een natuurlijke drang om zichzelf te ontwikkelen en doet dit op zijn eigen wijze in eigen tempo. Aan ons als pedagogisch professionals de taak hierbij aan te sluiten en met het kind mee te bewegen. Om zich optimaal te kunnen ontwikkelen vinden wij het ook erg belangrijk een kind vooral (zelf)vertrouwen en veiligheid te kunnen bieden.

Benieuwd naar onze visie van een goede en gezonde ontwikkeling van je kind?

Over de KDV groep

Onze twee groepen bestaan uit maximaal 11 kinderen met twee pedagogische professionals. Alle kinderen worden liefdevol door hen verzorgd. Bij De Buitentuin worden kinderen van nul tot vier jaar bij elkaar in de groep geplaatst, een verticale groep zoals dat heet. In verticale groepen leren kinderen veel van elkaar. De kleintjes zien in de oudsten een voorbeeld en doen hen na. De oudere kinderen leren juist hoe ze rekening kunnen houden met een kleintje. Zij mogen vaak helpen met klusjes of een flesje helpen geven. Wie wil dat nou niet? Want groot gevonden worden is belangrijk voor de ontwikkeling.

Activiteiten voor de ontwikkeling

  • Kinderyoga
  • Seizoensgebonden activiteiten
  • Zelf groente en fruit verbouwen
  • De konijnen en kippen verzorgen
  • Buitenspelen
  • Creatieve activiteiten
  • Sensomotorisch spel
  • Sport spelletjes spelen op de sportvelden van de Nuenense Korfbal Vereniging (BSO)
  • En nog veel meer!

Kom een kijkje nemen bij Kinderopvang De Buitentuin

Kinderopvang De Buitentuin is gevestigd in het Brabantse Nuenen. Omringd door sportvelden en mooi gelegen, beschut in ’t groen. Het is een kleinschalige kinderopvang, bestaande uit een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Bij Kinderopvang De Buitentuin geloven wij dat een veilige omgeving, buiten spelen, sporten en goede voeding essentieel zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Dat gedachtegoed in combinatie met de betrokkenheid van onze ervaren professionals maakt Kinderopvang De Buitentuin de ideale plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een fijne, veilige plek waar kinderen groeien in rust, ruimte en natuur.