Voeding
Biologisch, duurzaam en gezond genieten

Bewust genieten

Pure, eerlijke en gezonde voeding

Bij Kinderopvang De Buitentuin hechten wij veel waarde aan pure, eerlijke en gezonde voeding. Want gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling en groei van je kind. We denken daarom na over onze productkeuze en kiezen verse, biologische en duurzame producten. Wij bieden zoveel mogelijk verse en zelfgemaakte maaltijden aan. De keuze voor verse, biologische en duurzame producten komt daarnaast ten goede aan het milieu en dierenwelzijn. Zo kunnen de kinderen bewust genieten.

Biologische voeding
Biologische voeding

Benieuwd hoe wij kinderen laten genieten van gezond eten? Dat vertellen we graag.

Van gezond eten genieten

Het op jonge leeftijd kennismaken met verschillende smaken stimuleert de smaakontwikkeling. Een goede smaakontwikkeling draagt bij aan een gezond eetpatroon op langere termijn. De kans op toekomstig overgewicht neemt hierdoor ook af. Bij Kinderopvang De Buitentuin vinden wij het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om kennis te maken met allerlei smaken. Door het dagelijks aanbieden van gezonde voeding in de vorm van verse groente- en fruitsmoothies, krijgt je kind extra vitaminen binnen en maakt het kennis met verschillende smaken.

Voeding op maat

De voeding is altijd afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Voor baby’s volgen wij het individuele voedingsschema.

Voor de allerkleinste

  • Geef je nog borstvoeding? Natuurlijk ondersteunen wij op alle mogelijke manieren zodat jij zo lang mogelijk borstvoeding kunt geven. Met liefde geven wij een flesje gekolfde melk.
  • Jij bepaalt zelf welke voeding je kleintje krijgt. Wij respecteren altijd jouw keuze.

Voor de kleintjes van 6 maanden tot 4 jaar

  • Lekkere fruithapjes, biologische zuivel en een vers boterhammetje. Wij besteden volop aandacht aan de beste kwaliteit voor jouw kleintje.

Allergieën of intoleranties

Heeft jouw kind allergieën of intoleranties voor bepaalde producten? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee. We zorgen voor gezonde alternatieven en gaan graag het gesprek met je aan over wat het beste is voor jouw kind.

Hoera! is jouw kind een jaartje ouder?

Wat spreekt er nou meer tot de verbeelding dan kerstverlichting in de bomen, pompoenen naast de deur, paaseitjes in de schappen of een verjaardagskroon die pronkt op de kast. Alle feesten worden gevierd en uiteraard besteden we uitgebreid aandacht aan een verjaardag,