Kinderdagverblijf
Waar verzorging, spelen en ontdekken centraal staat

Samen plezier maken

Zorgeloos ontwikkelen

Bij de Buitentuin bieden we uw kind goede zorg in een warme, liefdevolle en veilige omgeving. Persoonlijke aandacht, rust en stabiliteit vinden we bij de Buitentuin heel belangrijk. Net als samen plezier maken. De pedagogisch professionals kijken en luisteren naar wat de kinderen leuk vinden en nodig hebben en spelen daarop in. Zo kunnen kinderen zich bij de Buitentuin zorgeloos ontwikkelen, samen met leeftijdsgenootjes.

Benieuwd naar onze visie van een goede en gezonde ontwikkeling van je kind?

Ontdekken & ontwikkelen

Buiten de dagelijkse verzorging bieden wij een uitdagende omgeving die zowel de lichamelijke, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling prikkelt. Ieder kind heeft een natuurlijke drang om zichzelf te ontwikkelen en doet dit op zijn eigen wijze in eigen tempo. Aan ons als pedagogisch professionals de taak hierbij aan te sluiten en met het kind mee te bewegen.

Telkens worden er activiteiten aangeboden vanuit een ander thema. We kijken wat er bij de kinderen op dat moment leeft en daar proberen wij ons zoveel mogelijk bij aan te sluiten. Hiervoor wordt de ruimte ook sfeervol ingericht. Kinderen komen dagelijks in aanraking met het thema door bepaalde activiteiten zowel binnen als buiten, boekjes die voorgelezen worden of bijvoorbeeld een poppenkast verhaal wat door de pedagogisch professionals gespeeld wordt. Er wordt bij het aanbieden van activiteiten gelet op de ontwikkeling van de sociaal-emotionele, motorische, cognitieve en ontwikkeling.

Natuurbeleving

Wij hechten veel waarde aan het buiten zijn en aan het buiten spelen. Het fijne van buiten spelen in onze grote natuurlijke buitenruimte is dat de kinderen er vrij kunnen lopen en bewegen. Ze hebben hier de ruimte, de tijd en de begeleiding om zelf te ontdekken wat er te beleven valt. De natuur stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen. Buiten raken ze vanzelf geïnteresseerd in wat er om hen heen gebeurt, maar er worden ook gerichte activiteiten aangeboden. Zo worden de kinderen bijvoorbeeld betrokken bij de verzorging van de dieren en het zaaien, sproeien, oogsten en natuurlijk proeven van het groente en fruit uit de moestuin.

Kom een kijkje nemen bij Kinderopvang De Buitentuin

Kinderopvang De Buitentuin is gevestigd in het Brabantse Nuenen. Omringd door sportvelden en mooi gelegen, beschut in ’t groen. Het is een kleinschalige kinderopvang, bestaande uit een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Bij Kinderopvang De Buitentuin geloven wij dat een veilige omgeving, buiten spelen, sporten en goede voeding essentieel zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Dat gedachtegoed in combinatie met de betrokkenheid van onze ervaren professionals maakt Kinderopvang De Buitentuin de ideale plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een fijne, veilige plek waar kinderen groeien in rust, ruimte en natuur.