Buitenschoolse opvang
Waar buitensport, natuurbeleving en ontspanning centraal staat

Ieder kind is anders

Ontspanning na school

Wat is er nu fijner dan na een dag leren op school lekker te spelen of sporten op de buitenschoolse opvang? Je kunt je energie kwijt en krijgt een hoop nieuwe energie! BSO De Buitentuin biedt daarom een combinatie van buitensport, buiten spelen, natuurbeleving en ontspanning. Onze buitenschoolse opvang is gehuisvest in de kantine van Korfbalvereniging NKV. Het is een prettige omgeving met sportvelden en veel groen. De BSO groep bestaat uit maximaal 22 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Benieuwd naar onze visie van een goede en gezonde ontwikkeling van je kind?

Sport

BSO De Buitentuin staat voor een gezonde, actieve en duurzame kinderopvang. Want wie sport en beweegt voelt zich gezonder, fitter, sterker en leert spelenderwijs allerlei vaardigheden. Daar zijn we hier bij BSO De Buitentuin elke dag mee bezig. Bij BSO De Buitentuin ligt de kracht van sporten in de sociale ontwikkeling. Je leert bij ons samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en je eigen grenzen te verleggen. Je bent lekker actief bezig en we gaan elke dag naar buiten. Daardoor zien we vaak mooie vriendschappen ontstaan.

Natuurbeleving

Vind jij het net zo belangrijk als wij dat je kind op de BSO lekker in de natuur kan ravotten? Buiten spelen op de buitenschoolse opvang is natuurlijk ontzettend gezond, maar onderschat ook niet wat je kind hier allemaal leert. Vies weer kennen we bij BSO De Buitentuin niet. Hup, regenjas en laarzen aan. We gaan iedere dag naar buiten. We maken optimaal gebruik van de groene omgeving en de sportfaciliteiten. Zo bouwen we hutten, maken we moddersoep of spelen we een potje korfbal. De kinderen kunnen in de buitenruimte optimaal genieten en leren van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Ook bij het bedenken van activiteiten en knutselwerkjes laten we ons graag inspireren door de natuur. Daarbij houden we rekening met de seizoenen. We hopen de kinderen enthousiasme en respect bij te brengen voor alles wat groeit en bloeit.

Ontspanning

Ontspanning kan door beweging, maar als jouw kind liever op een andere manier tot rust komt? Dan kan dat ook. Het soms al druk genoeg op school. Zo gaan we relaxed terug naar de natuur in de bosrand. We gaan er op uit met een loeppotje om insecten te bestuderen. Als uw kind geen zin heeft om buiten te spelen, hebben we binnen allerlei spelletjes, LEGO, teken- en knutselspullen waar we mee aan de slag kunnen.

Algemene informatie

BSO De Buitentuin is 3 dagen per week open op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 tot 18.30 uur. In de schoolvakanties zijn we op deze dagen open van 07.30 tot 18.30 uur.

We halen kinderen op van de volgende basisscholen:

  • Inspecteur Crijnsschool
  • De Wentelwiek
  • Het mooiste Blauw

Zit de basisschool van uw kind er niet bij, maar u wilt wel gebruik maken van de opvang bij BSO De Buitentuin? Neem dan contact met ons op. Kinderen van andere basisscholen zijn van harte welkom als ze zelfstandig naar BSO De Buitentuin kunnen komen of worden gebracht.

Schoolvakanties 2023/2024

  • Herfstvakantie: 14 oktober 2023 t/m 22 oktober 2023
  • Kerstvakantie: 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
  • Carnavalsvakantie: 10 februari 2024 t/m 18 februari 2024
  • Meivakantie: 27 april 2024 t/m 5 mei 2024
  • Zomervakantie: 6 juli 2024 t/m 18 augustus 2024

Kom een kijkje nemen bij Kinderopvang De Buitentuin

Kinderopvang De Buitentuin is gevestigd in het Brabantse Nuenen. Omringd door sportvelden en mooi gelegen, beschut in ’t groen. Het is een kleinschalige kinderopvang, bestaande uit een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Bij Kinderopvang De Buitentuin geloven wij dat een veilige omgeving, buiten spelen, sporten en goede voeding essentieel zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Dat gedachtegoed in combinatie met de betrokkenheid van onze ervaren professionals maakt Kinderopvang De Buitentuin de ideale plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een fijne, veilige plek waar kinderen groeien in rust, ruimte en natuur.