Lekker buiten
Zoveel mogelijk buiten zijn

Buiten spelen

Waar kan een kind beter spelen dan lekker in de buitenlucht?

Buitenspelen is niet alleen hartstikke leuk, maar ook gezond én goed voor de sociale ontwikkeling. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat kinderen er weerbaarder en sterker van worden. Bovendien verhoogt het de cognitieve ontwikkeling. Zoals onze naam al doet vermoeden, zijn wij met de kinderen zoveel mogelijk buiten. In onze beschutte tuin kunnen de kinderen volop spelen en op ontdekking.

Aangetoond is dat kinderen die heel regelmatig buitenspelen zich beter ontwikkelen en gezonder zijn. Buitenspelen werkt positief mee aan een goede motoriek en een gezond gewicht. De buitenlucht is niet alleen gezond, maar maakt uw kind ook vrolijk.

Lekker buiten
Lekker buiten

Ervaar zelf hoe het buiten, maar ook binnen bij Kinderopvang De Buitentuin is.

Buiten slapen

We spelen niet alleen buiten, maar de kinderen slapen ook regelmatig in de buitenlucht. Veel kinderen slapen dieper en langer wanneer zij in de buitenlucht liggen. Buiten slapen is met name goed voor de luchtwegen en voor de opname van vitamine D. We hebben bij De Buitentuin dan ook speciale buitenslaaphuisjes. We letten er natuurlijk goed op dat de kinderen het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud hebben.

Buiten ontdekken

In onze moestuin verbouwen we groente en fruit van het seizoen. Als de aardbeien of tomaatjes geoogst mogen worden, dan betrekken we de kinderen daar natuurlijk bij. Ook laten we de kinderen kennismaken met onze kleine boerderijdieren. Konijn James houdt wel van aandacht en een aai over zijn bol.

Kom een kijkje nemen bij Kinderopvang De Buitentuin

Kinderopvang De Buitentuin is gevestigd in het Brabantse Nuenen. Omringd door sportvelden en mooi gelegen, beschut in ’t groen. Het is een kleinschalige kinderopvang, bestaande uit een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Bij Kinderopvang De Buitentuin geloven wij dat een veilige omgeving, buiten spelen, sporten en goede voeding essentieel zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Dat gedachtegoed in combinatie met de betrokkenheid van onze ervaren professionals maakt Kinderopvang De Buitentuin de ideale plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een fijne, veilige plek waar kinderen groeien in rust, ruimte en natuur.